credite nebancare

Diferențe de credite nebancare și cele bancare

Când vine vorba de finanțare, cel care ia împrumutul trebuie să cunoască diferențele dintre credite nebancare și cele bancare pentru a lua o decizie corectă. Atât creditorii nebancari, cât și băncile oferă o serie de avantaje în funcție de situația debitorului. Fii inteligent cu privire la alegerile tale!

Vom vorbi despre:

● Timpul de împrumut și rambursare

● Cât de mult împrumuți și motive pentru care o faci

● Diferențe în ceea ce privește documentația (împrumut negarantat sau garantat)

Dacă vrei să afli care sunt diferențe, continuă să citești acest articol!

Timp de împrumut și de rambursare

Nebancare

Credite nebancare pot fi aplicate și primite în doar câteva minute sau până la 24 de ore, în funcție de perioada creditării și de creditor. Astfel că împrumuturile online sunt atrăgătoare și considerate soluții financiare rapide. Creditorii vor examina prin aplicația ta în câteva minute și te vor anunța de rezultatul primit cât mai rapid posibil. Foarte important este faptul că clienții pot aplica de acasă, online. Nu trebuie să ieși din casă pentru a-ți rezolva problemele financiare.

Bancare

Împrumuturile bancare durează mai mult, atât să aplici cât și să primești împrumutul dorit. Procesul de solicitare durează de la 15 la 60 de minute, timpul de aprobare poate trece de la aceeași zi la câteva zile, iar primirea fondurilor poate dura din aceeași zi până la câteva zile. Este ușor să spunem că băncile necesită mai mult timp pentru a lua o decizie finală în ceea ce privește împrumutul solicitat

Cât de mult împrumuți și motivele pentru care o faci? 

Răspunsul la această întrebare depinde la creditorii nebancari, cât la cei bancare, deoarece fiecare companie oferă sume de creditare diferite. Dar de cele mai multe ori, există o mare diferență. În general, dacă împrumutați de la un creditor online, veți împrumuta o sumă mai mică decât dacă ai împrumuta de la bancă.

Pentru ce este?

Motivul din spatele întrebării faptul că este că credite nebancare sunt utilizate pentru cumpărăturile zilnice precum:

  • Repararea mașinii,
  • Înlocuirea boilerului,
  • Sau cumpărarea unui laptop în cazul în care cel vechi s-a stricat și trebuie să îl înlocuiești urgent

Împrumuturi bancare pentru investiții mai mari, cum ar fi:

  • Pentru a cumpăra o mașină
  • Achiziționarea de proprietăți / case / apartamente
  • Renovări

Suma împrumutată 

Împrumuturile nebancare vor oferi o sumă realistă de rambursat într-o lună până la câteva luni, dar acest lucru poate diferi la fiecare creditor în parte. 

Suma împrumutului bancar poate fi ridicată în funcție de destinația banilor. Iar procesul de rambursare poate ajunge până la ani deoarece programul de rambursare se face luând în considerare salariul mediu lunar al clientului.

Diferențele în ceea ce privește documentația 

Documentele cerute pentru credite nebancare și cele bancare diferă semnificativ în procesul de solicitare și primire.

Majoritatea creditorilor nebancare solicită un tip de document personal de identificare, în principal, carte de identitate. Deoarece împrumuturile online sunt în majoritate negarantate, clienții nu trebuie să furnizeze garanții sau alte documente. Ceea ce facilitează și mai rapid împrumuturile nebancare.

Pe de altă parte, creditorii bancari solicită o varietate de documente și situații de venit / istoric, giranți în cazul analizelor mai aprofundate. Deoarece băncile oferă împrumuturi mai mari, responsabilitatea crește odată cu acesta, atât pentru creditor, cât și pentru cel care împrumută banii. Împrumuturile bancare sunt împrumuturi garantate, ceea ce înseamnă că trebuie să depui un depozit de garanție, de cele mai multe ori, casă. Este important să rambursezi împrumutul la timp deoarece este un angajament. În caz contrar, banca îți poate lua acasă ca plată.

În general, este mai ușor pentru un om să împrumute de la un creditor nebancar pentru mai puțină neplăcere și stres. Cu toate acestea, depinde de fiecare individ în parte pentru ce tip de împrumut optează pentru a-și satisface nevoile.

Concluzii

Este important pentru cineva care dorește să ia un împrumut să știe ce opțiune este mai bună pentru nevoile sale. Într-adevăr, dobânzile creditelor nebancare pot fi puțin mai mari decât în cazul celor bancare. Dar, poți primi un împrumut în 24 de ore. Când o bancă poate oferi o rată a dobânzii ușor mai mică, dar trebuie să rambursezi împrumutul în mai mult timp, iar procesul de aprobare poate dura până la de 3 ori mai mult. Totuși, totul depinde de scopul împrumutului, deoarece împrumuturile nebancare și împrumuturile bancare sunt utilizate pentru situații complet diferite.