Investi

Cum să Investi cu un mic capital la început?

Cu toții putem investi, dar nu toți știm să o facem într-un mod în care ar putea face ca finanțele noastre să cunoască o creștere benefică. De obicei, investițiile au un scop specific, respectiv investim pentru a obține profit. Poți obține un profit alegând să investești fondurile în companii / afaceri sau proiecte, ca asociat. De asemenea, poți investi în propria dezvoltare pentru a obține abilitățile necesare pentru a îndeplini activitatea dorită, deoarece investițiile t pot ajuta să îți sporești încasările.

Cont de economii

Cu ajutorul conturilor de economii, nu vei câștiga foarte mult imediat. Însă, cu timpul, pe măsură ce suma adunată se mărește, vei putea scoate dobânda și în consecință să câștigi bani fără a depune efort. Tot ce trebuie să faci este să alegi banca cu oferta cea mai atrăgătoare pentru tine și să investești o anumită sumă de bani pentru a începe procesul

Este crucial să speculezi rata dobânzii

Cu cât rata dobânzii este mai mare, câștigul tău va fi mai mare și mai rapid. De aceea, trebuie să speculezi în care bancă îți vei investi capitalul, pentru a maximiza profitul. Prin crearea unui cont de economii,  cu siguranță nu vei pierde banii. 

Chiar dacă un cont de economii nu este cea mai rapidă metodă de a-ți crește veniturile, acesta îți poate oferi un avantaj financiar în timp.

Investiți în companii, proiecte

Poate fi o modalitate excelentă de a te implica într-o afacere în companii și proiecte reale, ceea ce îți poate aduce un venit considerabil. Cu toate acestea, nu poți fi sigur 100%  că proiectul sau compania vor progresa într-o direcție ascendentă. De aceea, înainte de a te implica, din perspectiva partenerului, evaluează avantajele și dezavantajele. Și analizează dacă există potențial de creștere.

Trebuie să ai cunoștințe specifice în sectorul la care dorești să te implici pentru a dezvolta o companie sau un proiect.  Este destul de scump să devii partener, în special în companiile cu un flux de bani mai mare. Prin urmare, trebuie să fii sigur de primul tău pas!

Investește în cunoștințele și abilitățile tale

Dacă ești în poziția în care dorești să pui bazele propriei companii sau deja ești în proces, trebuie să îți suplimentezi cunoștințele și abilitățile în acest proces. Pentru a face companiile viitoare stabile și sigure, acesta este unul dintre cele mai bune tipuri de investiții pentru tine.

În zilele noastre avem luxul de a acumula cunoștințe online în diferite domenii. Astfel, îți poți îmbunătăți cunoștințele la prețuri rezonabile. Desigur, universitățile și masterele sunt opțiuni de viabile, dar durează mai mult timp și costă mult mai mult. Și nu îți aduce nimic înapoi imediat.

Însă cunoștințele acumulate pot aduce venituri mai mari în viitor dacă știi cum să le folosești.

Rambursarea împrumutului

În primul rând, dacă nu ai rambursat împrumuturile sau cardul de credit, poate nu este momentul potrivit pentru a investi. Totuși, pe de altă parte, dacă ești foarte aproape de rambursare, ai putea să iei în considerare acest pas. Îți poate fi de ajutor, atunci când va trebui să iei un împrumut mai mare în viitor. De exemplu, dacă rata procentuală anuală de rambursare a cardurilor de credit (APR) este de 16%, în viitor, când vei extinde creditul, va fi tot de 16%. În acest fel, există o posibilitate mai mare pentru a putea fi aprobat pentru un împrumut următor.

Investește în afacerea ta

Vorbind despre investiții în dezvoltarea personală, dacă ai propria ta afacere, trebuie să ai un anumit cash flow și lichiditate pentru a maximiza profitul. Tot ceea ce am menționat anterior poate aduce venituri, pe care apoi să le investești. Dacă ai la dispoziție mai mulți bani pe care îi încasezi din mai multe proiecte, vei putea să îți dezvolți mai ușor afacerea. 

Moduri de a investi în afacerea ta

  • Investește în tehnologie (în funcție de domeniul în care investești) pentru a ajunge la clienții și partenerii tăi. Creează produse, servicii, servicii de livrare și servicii pentru clienți mai bune.
  • Lucrează cu un grup profesionist de oameni dintr-o industrie specifică – prin urmare, fiecare parte a afacerii va fi mai puternică și mai echilibrată. Astfel, o afacere nu își va pierde viteza de creștere și poziția față de concurență.
  • Creează un site web, blog, conturi de social media unde  să îți promovezi produsele sau serviciile, crescând astfel publicul. Cel mai bun tip de marketing este cel digital. Folosește-te de el într-un mod eficient și precis.

Concluzie

Investind corect putem progresa în mai multe domenii diferite, iar tu trebuie doar să alegi corect.  Desigur, putem investi în conturile de economii pe care le poți folosi în momentele pe care le aștepți cel mai puțin sau pentru a utiliza acești bani pentru nevoile proprii cum ar fi achiziționarea de tehnologie sau educație.

Sau dacă ai deja un plan de afacere, acum este momentul să îl pui în practică.  Mai bine acum, decât mai târziu! Poți crea un site web de prezentare a afacerii, un blog, conturi de social media chiar din intimitatea casei tale, folosind șabloanele predefinite. Iar toate acestea îți sunt disponibile gratuit și te pot ajuta să dai startul unei afaceri care să devină principala ta sursă de venit

Investește în prezent pentru a te ajuta pe tine și pe alții în viitor!