finanțele

Ponturi Despre Cum Să îți Gestionezi Finanțele în COVID-19!

Îngrijirea de propriile finanțele este o prioritate de top în timpul crizei globale cauzate de COVID-19 (SARS-CoV-2) . Situația financiară pentru majoritatea dintre noi se deteriorează de la o zi la alta, pe măsură ce majoritatea afacerilor se închid. De asemenea, sănătatea devine o prioritate în timpul acestei pandemii. Dacă ești afectat de COVID-19 din punct de vedere finanțele, iată câteva sfaturi despre cum poți să economisești cât mai mulți bani în situația critică de acum.

Creează-ți un buget

Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci, pentru tine și familia ta, calculând cât de mult îți aduce sursa de venit și ce cheltuieli ai în fiecare lună sau săptămână, în funcție de cum ești plătit. 

Principalele cheltuieli ar trebui să fie ale casei, chirie sau creditul ipotecar, etc. Acestea ar trebui să fie primele plăți pe care le faci în fiecare lună. Odată ce ai calculat cât de mult te costă lunar acestea, inclusiv utilitățile, mai trebuie să adaugi mâncarea și produsele de igienă, esențiale vieții de zi cu zi. 

Având în vedere că majoritatea dintre noi stăm în izolare, trebuie să ai în vedere faptul că aceste cheltuieli se pot schimba. Ai acasă tot ce ai nevoie. Ceea ce înseamnă că nu vei mai merge la cinematograf, festivaluri sau întâlniri în oraș cu prietenii. În plus, grădinițe și școlile sunt închise, deci nu mai trebuie să cheltui bani pe combustibil sau parcare în zilele ce urmează. 

De asemenea, ar trebui să suspenzi toate abonamentele pentru activități în afara casei, cum sunt sala și teatrul. Sună la aceste companii și vezi dacă poți întrerupe contractul, dacă nu reziliază. Vei putea să reiei aceste activități, odată ce această criză se stabilizează. 

Uite-te în frigider, congelator și în cămară și vezi ce provizii ai și cam cât timp poți trăi din ele. Nu ieși din casă dacă nu este obligatoriu. Iar în cazul în care ai rămas fără produse esențiale, fă o listă înainte de a ieși din casă. Astfel, nu vei cumpăra nimic în plus! O modalitate prin care poți să economisești bani, este să alegi varianta mai ieftină, având în vedere că brandul sau marca nu este relevant acum. 

Acești pași îți vor îmbunătăți situația finanțele în timpul crizei. Trebuie doar să adopți un buget și să urmezi planul, așa cum l-ai stabilit inițial. 

Ia legătură cu banca sau creditorul!

Este crucial să contactezi banca sau creditorul dacă vezi, în urma creării unui buget, că nu poți să plătești la timp ratele. 

Există posibilitatea ca banca sau creditorul să te păsuiască sau să găsească un nou plan de plată, mai ușor de urmat, fără să îți perceapă noi taxe. Dacă nu plătești o lună sau două luni, vei putea să economisești suficient cât să reiei planul de plăți în viitor. 

Cere o amânare pentru creditul imobiliar

Același lucru ar trebui să faci și pentru creditul ipotecara. Contactează banca sau caută pe site-ul ei dacă există opțiuni pentru amânarea creditului ipotecar.  Probabil te întrebi ce presupune amânarea? După cum deja anticipezi, amânarea creditului ipotecar duce la neplata acestuia pentru o perioadă scurtă de timp. Însă, după expirarea acestei perioade în care e păsuit, clientul trebuie să revină la plata sumei împrumutate, cu un adaos de dobândă, Aceasta este o soluție extraordinară pentru cei care nu pot plăti la timp creditul ipotecar, chiar dacă are anumite consecințe. 

Evaluarea creditului

Nu îți face griji de ratingul creditului dacă trebuie să iei legătura cu banca sau creditorul. Dacă îi anunți din timp că ai probleme în a plăti ratele, vei deveni în ochii lor și mai responsabil, și îți măresc șansele de a lua un viitor credit simplu sau credit ipotecar. Prin urmare, vei fi luat în considerare la un viitor credit, deoarece scoring-ul rămâne pozitiv. Desigur, trebuie să iei în considerare și faptul că acest scoring scade pentru toată lumea. Astfel, nu ar trebui să îți faci griji în această privință și anunță companiile de situația ta financiară din timp. 

Ia credite online rapide

Dacă situația ta finanțele nu arată bine deloc și nu știi când vei fi plătit data viitoare, aceasta este o soluție extremă. Creditele online doar cu buletinul nu sunt neapărat cea mai bună soluție în această perioadă. Împrumuturile online ar trebui să fie ultima opțiune pentru stabilitate financiară. Numai atunci când nu mai ai nicio altă opțiune, ia în calcul solicitarea unui astfel de credit. Monily încearcă să te ajute, având în cele mai bune intenții. Însă, nu recomandăm împrumutul deoarece poate crea mai multe probleme finanțelor tale în viitor.