job de acasă

Cinci Cele Mai Bune Sfaturi Când Ai Un Job De Acasă!

Munca și finanțele sunt un subiect foarte fierbinte chiar în acest moment, deoarece criza COVID-19 a obligat mii de companii să își închidă porțile pentru o perioadă nedeterminată. Ceea ce  a dus la pierderea multor locuri de muncă sau pentru cei mai norocoși, să își facă job de acasă. Iată câteva sfaturi despre cum să lucrezi de acasă și să fii productiv!

Disciplina este foarte importantă!

Poate fi ușor să te simți pierdut atunci când rutina ta zilnică dispare. Secretul pentru a avea succes în munca de acasă este să te disciplinezi. Încearcă să te pui în pielea celor din jurul tău și vei realiza că ești un norocos că ai un job de acasă. Nu toată lumea are luxul joburilor de acasă. Ceea ce înseamnă că trebuie să fii fericit și să prețuiești că ești în această poziție privilegiată. 

Fă-ți un program

Când te-ai pregătit mental să câștigi bani de acasă, pune-ți programul zilnic de muncă pe hârtie. Este  important să îți creezi o rutină și să începi programul de muncă mai mult sau mai puțin la aceeași oră în fiecare zi. Desigur, poți să dormi cu jumătate de oră mai mult, deoarece nu mai trebuie să stai în trafic. Însă, nu este indicat să te ridici din pat chiar înaintea începerii activității. Trebuie să te trezești, să mănânci și să te pregătești pentru ziua de muncă. 

Alegeți o oră de pauză. Iar pauza de prânz nu trebuie să fie mai lungă decât de obicei. Odihna este foarte importantă pentru a-ți colecta gândurile pentru restul zilei. Dar nu te relaxa prea mult, deoarece îți va fi greu să îți reiei sarcinile mai târziu. 

Și termină-ți munca de acasă așa cum ai face-o în mod regulat nu mai devreme!

Creează-ți spațiul de muncă

Fă o diferențiere între spațiul de muncă și spațiul de acasă. Majoritatea dintre noi trebuie să fim în mediul de lucru pentru a fi productivi. Avem nevoie de familiaritate pentru a ne aminti ce trebuie să facem. 

Acestea pot fi: 

  • Pe biroul pe care muncești creează-ți un spațiu de lucru. Pe lângă laptop sau calculator adaugă o plantă, poze, etc. Astfel, te vei simți ca la locul de muncă. 
  • Unii oameni au nevoie de o cameră separată de restul locuinței, unde nimeni nu îți poate distrage atenția. Maximul de concentrare se obține fără chipuri familiare care să te întrerupă mereu. 

Trebuie să faci totul pentru a nu se simți ca acasă, deoarece majoritatea dintre noi asociază acest spațiu cu timpul liberi, nu cu munca. 

Evită distragerile

Vorbind despre distrageri, trebuie să îți pui deoparte telefonul și laptopul dacă crezi că te vor întrerupe cu tot felul de distracții pe parcursul zilei. Orice distracție duce la pierderea concentrării și, în consecință, la neproductivitate.  

Elimină din rutina ta:

  • Verificarea rețelelor de socializare
  • Căutarea de filme/ seriale TV
  • Muzică de fundal

Folosește dispozitivele electrice numai în scopuri de lucru.

Mulți oameni nu se pot concentra dacă sunt înconjurați de mișcare și foială. Desigur, nu toți avem o cameră liberă în care să lucrăm.Dar, poți folosi căști care anulează zgomotul pentru a te proteja de gălăgia ambientală. Îndepărtează-ți masa de restul lumii, astfel încât să fii cu spatele la cameră și la tot ce te-ar putea distra. Mici ajustări ca aceasta pot face o diferență uriașă la noul tău job de acasă.

Fii responsabil pentru acțiunile tale

Trebuie să înțelegi că productivitatea și  calitatea muncii tale ține doar de tine! Responsabilitățile au fost întotdeauna acolo, însă trebuie să devii un lider pentru propriile acțiuni și să te verifici lucrând de acasă în fiecare zi.  

Încearcă mai multe lucruri care ar putea funcționa pentru tine! La început, adaptarea la lucrul de acasă poate fi dificilă. Cu toate astea, nu este imposibil să te dedici acestei schimbări. Astfel, vei reuși în cel mai scurt timp! Disciplinează-te și vei fi mai puternic atunci când lumea va reveni la normal.  

Dacă nu poți lucra pentru job de acasă, consultă blogul nostru pentru a afla cum să câștigi bani de acasă online, cum ar fi idei de afaceri la domiciliu pentru tine.