Scoringul de credit

Scoringul De Credit – Diferențe De La Criza COVID-19

(Ce înseamnă pentru un împrumutat?)

Deși accentul principal al crizei COVID-19 se adresează sănătății, aspectele financiare vin imediat, pe locul doi. Multe gospodării au fost afectate financiar pe tot globul. O mulțime de oameni înainte de pandemia COVID-19 trăiau deja de la salariu la salariu. Prin urmare, salariul mic sau pierderea locului de muncă duc automat la indisponibilitate de a plăti facturile la timp sau în general.

În acest context trebuie să vorbim despre scoringul de credit și la facturile neplătite care pot afecta compatibilitatea creditorului și a celui care vrea să se împrumute. 

Ce factori iau în considerare creditorii înainte de a accepta cererea ta și ce soluții ai pentru scoringul de credit și cum să îl îmbunătățești, vom vorbi în acest articol.

Procesul de aprobare și ratele dobânzilor mari / mici 

Deoarece creditorii sunt conștienți de starea actuală a lumii, ei știu că trebuie să fie mai precauți n acordarea împrumuturilor. Există posibilitatea ca cel care a luat împrumutul să nu ramburseze ratele la timp, ceea ce ar provoca probleme atât companiei cât și persoanelor fizice.

Creditorii vor acorda o atenție suplimentară rapoartelor de credit ale clienților acum, deoarece reflectă activitățile de plată recente sau lipsa acestora, ceea ce indică disponibilitatea rambursărilor la zi.

Creditorii vor oferi:

  • Ratele dobânzilor mai scăzute pentru clienții care sunt debitori cu risc scăzut
  • Și ratele dobânzilor mai mari pentru clienții care nu au probabilitatea de a rambursa.

În acest fel, există posibilitatea de a avea mai puține pierderi pentru un creditor și persoană fizică în viitor.

Cele mai bune locuri de muncă pentru un scor de credit stabil

Principalul factor pentru menținerea scoringul de credit stabil este să ai un loc de muncă permanent, cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Înțelegem că nu toată lumea se poate bucura de acest lucru, însă este un element cheie în a-ți menține scorul de credit pozitiv.

Locurile de muncă care îți pot oferi securitate pentru viitor sunt:

  • Sectorul public
  • IT
  • Medicină
  • Afaceri tehnologice etc.

Însă este esențial să verifici raportul tău de credit în orice mod, deoarece poți prinde o eventuală fraudă care se face în numele tău De asemenea, după trecerea crizei provocate e COVID-19 ar trebui să îți schimbi locul de muncă sau să găsești o variantă care să te avantajeze din punctul de vedere al solvabilității bancare. Astfel, nu va mai trebui să îți faci griji pe viitor, atunci când apare o criză. 

Contactează creditorul și plătește ce poți!

Dacă îți dai seama că nu poți rambursa la timp sau chiar deloc ratele, contactează creditorul și explică care sunt circumstanțele. Acesta, cu siguranță, va veni cu mai multe opțiuni și se va găsi o situație care să fie cât de cât avantajoasă în această situație neplăcută.

Dacă plătești cât poți pentru unui creditor, chiar și cea mai mică sumă, va fi mai bine decât nimic, dacă vorbim de scorul de credit. Trebuie să știi că scorul tău de credit nu se reflectă în împrumutul pe care îl soliciți pentru că ți-ai pierdut locul de muncă. Majoritatea creditorilor înțeleg aceste situații și vor încerca să te ajute cu cele mai bune intenții. Rapoartele de credit vor arăta că ai fost un bun platnic înainte de această criză. 

Dacă contactezi creditorul, poate exista o opțiune pentru a sări peste plăți pentru o lună sau două, chiar dacă rata dobânzilor va crește. Este o opțiune excelentă pentru a prelungi perioada de rambursare, dar trebuie să fii 100%  sigur 10 că vei putea rambursa banii în plus, înainte de a solicita această opțiune.

Rezumatul scoringului de credit 

În acest moment, scoringul de credit poate fi dificil, poate însemna multe și nimic în lumina evenimentelor actuale. Ceea ce înțelegem prin aceasta este că solicitarea de împrumuturi poate fi benefică pentru debitorii cu risc scăzut, mai degrabă decât cu un risc ridicat, care ar trebui să fie explicativ, pentru a rămâne solvabil. Chiar dacă persoanele cu risc ridicat vor avea mai mare nevoie de împrumut decât cei cu  risc scăzut. Ține minte atunci când solicitați un împrumut, în ce poziție te afli și ce șanse ai să obții aprobarea.

Nu este greu să schimbi scorul de credit. Tot ce trebuie să faci este să fii eficient cu datele și sumele pe care trebuie să le rambursezi. În acest fel, îți vei reconstrui punctajul de credit înapoi. După cum am menționat anterior, creditorii vor acorda atenție istoricului recent de plăți din rapoartele de credit, mai mult decât istoricul trecut, întrucât nu este relevant pentru starea ta financiară actuală și programul de rambursare.

Pentru a afla mai multe sfaturi despre finanțele personale și cum să economisești bani, consultă blogul nostru pentru mai multe!