împrumuturi online

Efectele stresului financiar și împrumuturi online!

Cei mai mulți dintre noi am auzit reclame la TV și radio sau pe social media care ne spun că înainte de a lua un împrumuturi online trebuie să te gândești la disponibilitatea pe care o ai de a-l rambursa. Aceste cuvinte au fost spuse și scrise de sute de ori. Dar cum se aplică în cazul stresului financiar? Poți reflecta asupra problemei enorm dacă nu știi cum să îți controlezi finanțele. Vom vorbi despre cum să îți gestionezi banii, cheltuielile de zi cu zi și împrumuturile concomitente. Dacă te interesează acest subiect, continuă să citești!

Dar mai întâi, ce este efectul de stres financiar? Pe scurt, este un comportament mental conștient sau inconștient în care cheltui sau împrumuți din cauza presiunii financiare subiacente din partea societății sau a celor din jur.

Gestionarea banilor

Persoanele care consideră că este greu să își administreze finanțele, probabil vor avea probleme financiare pe viitor. Același principiu se aplică și persoanelor care cheltuiesc prea mulți bani pe anumite produse și activități care nu sunt urgente. 

Modul în care poți să ieși din acest cerc vicios este să reduci bugetul și să vezi câți bani ai și cum poți să creezi o oportunitate pentru tine în contextul financiar propriu. 

Pune-l pe hârtie sau instalează aplicații bugetare și împarte principalele cheltuieli în sectoare. În acest fel ai granițe evidente pentru fiecare domeniu al vieții tale, de exemplu:

  • Facturi de chirie, credit ipotecar, utilități
  • Alimentație
  • Produse de igienă
  • Timp liber (ieșire, călătorie, cumpărături) etc

Sfatul nostru este să nu depășești bugetul!

Cheltuieli pentru petrecerea timpului liber

Cheltuielile de petrecere a timpului liber pot fi frumoase, dar într-o anumită măsură! Poate începe să devină periculos dacă nu știi când să te oprești.

Având în vedere că am vorbit despre buget și împărțirea finanțelor în sectoare, trebuie să ții cont și de categoria Timp Liber. Este important ca această categorie să fie în partea de jos a listei, în special dacă ai un venit mic. Nu este la fel de important să ieși în oraș, precum să îți plătești facturile, de exemplu. 

Nu spunem că nu te poți distra sau nu trebuie să te tratezi cu nimic. Sigur poți! Dar cu mintea.

Obiceiurile de cheltuire se corelează cu presiunea din partea societății sau a persoanelor din cercul de prieteni. Cum? Uite-te la ce este popular sau „mișto”. Ce au sau fac alții – și nu vrei să rămâi în urmă. Ceea ce este de înțeles! Dar nu merită să te îndatorezi pentru a ține pasul. Nu-i așa? Prin urmare, este mai bine să faci un pas înapoi și să te gândești cum te afectează aceste acțiuni. 

De asemenea, merită menționat, atunci când oamenii solicită un împrumut online, trebuie să existe un motiv serios în spatele acestuia, deoarece nu este creat pentru achiziții inutile.

Împrumutând multiplu împrumuturi online simultan

Împrumutul de la mai mulți creditori poate fi periculos și situația ta financiară poate scăpa rapid de sub control.

Atunci când iei un împrumut, trebuie să fii sigur de decizie, înainte de a depune cererea. Trebuie să fii sigur de decizia ta înainte să depui cererea. Este bine dacă ai unul sau două împrumuturi online, dacă raționamentul din spatele acestor alegeri este sever. 

Dar iei un împrumut online pentru a face cumpărături, atunci când găsești o ofertă care îți face cu ochiul, atunci ar trebuie să îți reevaluezi prioritățile. Cei care se află în această situație vor avea probabil probleme financiare de-a lungul vieții. 

Să o spunem verde-n față! Ai luat un împrumut pentru că nu ai avut un venit. Luna următoare, cel mai probabil, nu vei dispune de bani în plus pentru a-l acoperi. Și astfel începe un efect al bulgării de zăpadă în care un client are nevoie de mai mulți bani pentru a rambursa împrumutul luat cu o lună în urmă. Acesta este modelul care se repetă de la lună la lună, până când nu fie nu vei mai putea solicita un credit sau firmele de împrumuturi online nu îți vor mai accepta cererile, atunci când îți vor vedea istoricul

Acum, când clientul are multe împrumuturi de la mai mulți creditori, situația financiară îngrozitoare s-a sincronizat și nu există nicio cale de ieșire. Cu excepția cazului în care venitul clientului se mărește, ceea ce ar putea salva situația.

Ce poate face clientul în această situație? Cea mai bună opțiune este să combinați majoritatea împrumuturilor și să faceți un program de rambursare cu o sumă pe care clientul o poate înapoia ușor în fiecare lună. Și, bineînțeles, clientul trebuie să stea departe de împrumuturi până când se pune din nou pe picioare.

Concluzie

În general, solicită împrumuturi online atunci când nu există altă opțiune și ține cont de faptul că trebuie să fii pregătit să îl rambursezi luna viitoare. În caz contrar, se poate sfârși prost și vei avea probleme financiare pentru o perioadă bună de timp, ceea ce nimeni nu-și dorește.  

Ține cont de sfaturile pe care le-am împărtășit și de a fi inteligent cu finanțele tale! Totul este în siguranță atâta timp cât îți ții obiceiurile financiare sub control